1 op 2 Vlamingen wil minder vlees

21 juni 2012

Eens iets zoets, nu eens iets hartigs!

1 op 2 Vlamingen wil minder vlees eten |

Volgens een studie onder bijna 2000 Vlamingen blijkt dat vegetarisch eten steeds populairder wordt.

Als gezondheidsbegeleider met een gematigde visie, denk ik dat ik mezelf een flexi-tariër kan noemen.
Heel wat minder vlees, beperkte frequentie en hoeveelheid. En veel meer groenten, fruit, ...
Dat is alvast hoe ik wens te eten maar hoe denken andere Vlamingen daar over?
Uit de studie van 2000 Vlamingen blijkt het volgende:

Waarom eten mensen meer vegetarisch?
Op die vraag wordt “gezondheid” het meest geantwoord (46%), gevolgd door “nieuwe smaken leren kennen” (34%), het milieu (24%), en dierenwelzijn (22%).

Om welke redenen eten mensen vlees?
Op de eerste plaats staat “omdat het lekker is”, met 56%, gevolgd door “uit gewoonte”, met 47% en “ik ben zo opgevoed” 46%. Zo’n 17% wijst op het feit dat mensen in hun omgeving vlees eten.

Wat zijn de redenen om zelden of nooit vegetarisch te eten?
Hier geeft 38% van de respondenten een gebrek aan interesse aan; 27% heeft er naar eigen zeggen nog nooit over nagedacht. 21% ziet de eigen beperkte kookkunst als een belangrijke hinderpaal, en evenveel mensen zien hun vegetarische ambities bemoeilijkt door hun huis- of tafelgenoten.

Uit een studie aan de Universiteit van Oxford blijkt dat een reductie van de individuele vleesconsumptie met 60% zou resulteren in 32.000 minder sterftes aan kanker en hart-en vaatziekten in het Verenigd Koninkrijk per jaar. | Bron: www.gezondheid.be

Dus kookkunst en huisgenoten hoeven geen hinderpaal meer te zijn want hiervoor biedt Consciente meer dan een oplossing. Redenen genoeg dus om eens de sfeer te komen opsnuiven en om eens te proeven van lekker bereide vleesvervangers tijdens de kookworkshop 'nu & dan eens veggie | vleesvervangers op smaak!'

Wanneer? Dinsdag 10 juli - 19:00 tot 22:00 | van harte welkom!

Meer info:  'nu & dan eens veggie | vleesvervangers op smaak!'


< Terug

top